Info

Tuska-Festivaalin järjestää Finnish Metal Events Oy.

Tuska 2018 järjestetään Suvilahden kentällä Helsingissä 29.6. - 1.7.

TALKOOHAKU
Talkoohaku on käynnissä täällä.
Vakuutussyistä jokaisella hakijalla tulee olla suomalainen sosiaaliturvatunnus. Festivaali ei valitettavasti järjestä majoitusta muualta saapuville talkoolaisille.

MYYNTIPAIKAT
Myyntipaikkahaku on päättynyt.FESTIVAALIALUE

Tuskan festivaalialue sijaitsee Suvilahden tapahtumakentällä. Yleisöporttia lähinnä oleva osoite on Parrukatu 2-4, 00540 Helsinki.

 Alueelle on vain yksi yleisön sisääntuloportti, jossa on useampia kaistoja. Huomioikaa, että lipunluku- ja rannekekäytännöistä johtuen jonotusajat saattavat olla perjantaina verraten pitkiä.Festivaalialueen aukioloajat:
Pe 29.6. 13:00-01:00
La 30.6. 13:00-01:00
Su 1.7. 14:00-22:00

Jokaisen päivän viimeinen artisti lopettaa esityksensä 60 minuuttia ennen porttien sulkeutumista. Tarkat soittoaikataulut julkaistaan lähempänä festivaaliajankohtaa.

Festivaalialueen kartta:
TBA

Paikalle kannattaa saapua julkisilla kulkuneuvoilla: metrolla Sörnäisten asemalle tai raitiovaunulla ”Kurviin” eli Vilhonvuoreen (raitiovaunut 6, 7A/7B, 8). Helsingin Rautatientorilta pääsee Suvilahteen myös esim. bussilla nro. 68.Metro liikennöi 2 tuntia normaalia pidempään, 20 min vuoroväleillä perjantaina ja lauantaina.

Joukkoliikenteen aikataulut löytyvät osoitteesta www.hsl.fi.


Festivaalialueen läheisyydessä ei ole parkkitilaa autoille. Polkupyörät voi jättää pääportin läheisyydessä olevaan Fillariparkkiin, joka ei ole vartioitu.HYVÄ TIETÄÄ A - ÖALEPA-KONTTI

TBA

ALKOHOLI JA OMAT JUOMAT

Omien alkoholijuomien tuominen tapahtumaan on kielletty. Portilla suoritetaan laukkutarkastus.
 Tapahtumaan saa tuoda yhden (1) läpinäkyvän, avaamattoman muovipullon alkoholitonta juomaa tai tyhjän, läpinäkyvän, muovisen juomavesipullon per asiakas. Suurin sallittu pullokoko on 1,5 litraa. Kaikki pullot tarkistetaan portilla ja järjestyksenvalvojilla on täysi oikeus käyttää omaa harkintaansa ja kieltää epämääräisten juomapullojen viemisen festivaalialueelle.

APPSIT
Tuskan älypuhelinsovellukset ladattavissa keväällä.

APTEEKKI

Lähin apteekki löytyy Sörnäisistä, osoitteesta Hämeentie 58 00500 Helsinki.
 Yliopiston apteekki Mannerheimintie 96:ssa Töölössä on auki 24h.ELÄKELÄISET
Yli 65-vuotiaille eläkeläisille on varattu rajattu määrä kolmen päivän vapaalippuja. Oman vapaalippunsa voi käydä lunastamassa Tuska-Kiskalta festivaaliviikolla ma 25.6. alkaen. Tuska-Kiskan sijainnista ja aukioloajoista tiedotetaan myöhemmin.

ENSIAPU & SAIRAALAT
Alueella on ensiapupiste, josta saa aukioloaikojen puitteissa hoitoa. Alueen ollessa kiinni ja vamman ollessa vakava kannattaa ottaa yhteyttä Terveyspalvelujen neuvontaan, puh. 09 100 23.JATKOKLUBIT

Tuskan virallisten jatkoklubien infot julkistetaan lähempänä tapahtumaa Jatkoklubit-sivulla.JUOMAVESI

Alueella on useita juomavesipisteitä yleisölle. Ne on merkitty alueen pohjakarttaan vaaleansinisellä pisaran kuvalla.KAMERAT, NAUHOITUS, TALLENNUS
Taskukameralla kuvaaminen on alueella sallittua. Kaikenlaisten ammattimaisten järjestelmäkameroiden, video- ja muiden nauhurien tuonti alueelle on kuitenkin kielletty.KIELLETYT ESINEET
Aseet, veitset, selfiekepit, sateenvarjot, kertakäyttögrillit sekä kaikki vaaralliseksi tulkittavat esineet ja materiaalit ovat kielletty Tuskan festivaalialueella.

LAPSET

Alle 12-vuotiaat pääsevät alueelle sisään omalla lipulla vain vastuuntuntoisen ja -kuntoisen lipullisen vanhemman seurassa. Alle 7v. lapset pääsevät alueelle ilmaiseksi lipullisen vanhemman seurassa. Emme suosittele pienten lasten alueelle tuomista. Muista suojata lasten(kin) kuulo.

LEIRINTÄ & MAJOITUS

Tuskassa ei ole "omia" majoitusjärjestelyjä. Linkkejä halpoihin hotelleihin löytyy mm. TÄSTÄ LINKISTÄ.

Ainoa lähistöllä oleva leirintäalue sijaitsee Rastilassa metroaseman vieressä, liikkuminen sinne Suvilahdesta metrolla Sörnäisten tai Kalasataman asemalta on kätevää ja metromatka kestää n. 12 minuuttia. Leirintäalue on Helsingin kaupungin liikuntaviraston ylläpitämä ja siten avoinna kaikille. Alueelta voi toki lentää kesken juhlan ulos, jos onnistuu käyttäytymään liian huonosti.

LIIKUNTA- JA NÄKÖRAJOITTEISET

Saattaja (1 hlö) pääsee pyörätuolilla liikkuvan tai näkövammaisen lipullisen asiakkaan mukana ilmaiseksi sisään. Isojen ulkolavojen miksaustornien läheisyydessä on pyörätuolikorokkeet. Suvilahden tapahtuma-alueesta pyritään tekemään mahdollisimman esteetön pyörätuoli-asiakkaille.

LIPUT
Lippujen hinnat ja muut tiedot Liput-sivulta. Kolmen ja kahden päivän liput vaihdetaan rannekkeisiin, joilla pääsee festivaalialueelta ulos ja sisään kesken kisapäivän. Yhden päivän lipuilla ainoastaan kerran päivässä sisään.

Kolmen ja kahden päivän lippuja rannekkeisiin voi vaihtaa ennakkoon. Ennakkovaihdosta tiedotaan myöhemmin. Rannekkeenvaihto myös festivaalin porteilla tapahtumapäivinä.

LÖYTÖTAVARAPISTE

Festivaalin löytötavarapiste sijaitsee pääportilla narikan ohessa. Mikäli löydät alueelta jotain arvokkaan oloista, voit toimittaa sen löytötavarapisteeseen tai lähimmälle järjestyksenvalvojalle. Jos hukkaat jotain, käy kysymässä sitä löytötavarapisteeltä. Tapahtuman jälkeen noutamatta jääneet löytötavarat toimitetaan Pasilan poliisitalon löytötavaratoimistoon.

MAKSUTAVAT
Käteinen määrää mutta luotto- ja debit-kortit käyvät Tuskassa myös, lähes kaikissa myyntipisteissä.

NARIKKA / TAVARANSÄILYTYS

Festivaalialueen pääportilla on maksullinen narikka. Tilan ahtauden takia emme kuitenkaan voi säilöä narikassa rinkkoja tai muita isoja laukkuja. Isot laukut voi säilöä Helsingin rautatieaseman tavarasäilytyksessä.NIMIKIRJOITUKSET

Nimmarisessiot julkistetaan lähempänä tapahtumaa. 

PULLONKERÄYS JA KIERRÄTYS

Jos ostat alkoholitonta juomaa pulloissa myyntipisteistä, niin huomioithan että festivaalilla on edelleen oma pullonkeräysjärjestelmänsä. Strategisissa paikoissa on kyltein merkittyjä astioita, joihin toivomme asiakkaiden laittavan tyhjät pullonsa. Myös muuta jätettä pyritään mahdollisuuksien rajoissa kierrättämään. Jäteastioita löytyy keskitetysti useammasta kohtaa festivaalialuetta. Lajittelethan jätteesi oikeisiin jäteastioihin, kiitos!PYSÄKÖINTI

Pysäköinti Helsingissä on maksullista. Festivaalilla ei ole tarjota parkkipaikkoja asiakkaille.RETKITUOLIT

Retkituolit on sallittuja festivaalialueella, sen reuna-alueilla - mutta EI esiintymislavojen edessä (samat suoja-alueet, kuin tupakointikiellossa, kts. aluekartta, julkaistaan pian). Järjestyksenvalvojat valvovat retkituolien käyttöä ja voivat tarvittaessa pyytää siirtymään tuolien kanssa syrjemmälle turvallisuussyistä. Mikäli retkituolien käytöstä tulee ongelmia, voivat järjestyksenvalvojat myös puuttua niiden käyttöön kesken tapahtuman. Suosittelemme ensisijaisesti muunlaisten, esim. vaahtomuovisten istuinalustojen, käyttöä.TAKSI

Helsingin taksin numero on 0100 0700. Kovasen taksipalveluita voi myös kysellä numerosta 0200 6060. Taxi Kajonin autoja voi tiedustella numerosta 0100 70 70.TUPAKOINTI

Tupakkalain mukaan tupakointi on kielletty festivaalialueen esitysten seuraamiseen välittömästi tarkoitetuissa tiloissa / alueilla, joissa osallistujat oleskelevat paikoillaan. Tästä syystä tupakointi kaikkien esiintymislavojen välittömässä läheisyydessä on kielletty. Savuttomat alueet merkitään festivaalin pohjakarttaan. Sisätilat ovat luonnollisesti savuttomia. Muualla festivaalin ulkoalueilla saa kyllä röyhytellä mielin määrin, kunhan ottaa muut huomioon.TURVALLISUUS

Kaikenmoinen koristautuminen on erittäin suotavaa, kunhan otatte huomioon asusteidenne turvallisuuden. Eturivissä ryysiessänne saatatte vahingoittaa kanssajuhlijaa naularannekeellanne. Festivaalialueen portilla järjestyksenvalvojat tarkistavat ulkoasunne ja poistavat kaiken vaaralliseksi kokemansa, esimerkiksi nauloista tehdyt rannekkeet. Asustautumisessa onkin syytä ottaa käyttöön terve maalaisjärki.Muita kiellettyjä esineitä festivaalialueella ovat (terä)aseet, lasipullot, purkit, alumiinitölkit, järjestelmäkamerat, nauhurit sekä sateenvarjot ja kaikki vaarallisiksi luokiteltavat esineet. Järjestyksenvalvojat tekevät portilla sisääntulijoille tarkastuksen näiden esineiden poissulkemiseksi.Mikäli kuitenkin mukananne on jotain vaaralliseksi katsottavaa, festivaalialueen portilla on narikka, johon voitte tavaranne jättää.


Lemmikkieläinten tuominen alueelle on kielletty.

Avotulen teko alueella on kielletty, joten esim. kertakäyttögrillien tuominen alueelle on kielletty.TUSKA-KISKA
TBA

MIKÄLI SINULLE TULEE EPÄSELVYYKSIÄ JOSTAKIN KÄYTÄNNÖN ASIASTA ALUEELLA, KÄÄNNY ROHKEASTI JÄRJESTYKSENVALVOJIEN PUOLEEN!Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

John Garcia
Satyricon