YLEISINFOJA

Tuska-Festivaalin järjestää Finnish Metal Events Oy.Tuskan festivaalialue sijaitsee Suvilahden tapahtumakentällä. Yleisöporttia lähinnä oleva osoite on Parrukatu 2-4, 00540 Helsinki.Vuoden 2014 Tuska-pohjakartta tulee näille sivuille alkukesästä 2014.

MYYNTIPAIKAT
Tuska-festivaalin ruoka- ja tavaramyyntipaikkojen haku on nyt käynnissä. Jätä hakemuksesi sähköisesti oheisten linkkien kautta. Toivomme mahdollisimman runsaasti erilaisia hakemuksia huhtikuun loppuun mennessä. Hakemukset käsitellään ja päätökset tapahtumaan valittavista myyjistä tehdään heti toukokuun alussa. Kaikille hakemuksen jättäneille vastataan. Mahdolliset myyntipaikkoihin liittyvät kysymykset voit lähettää sähköpostitse Marko Nikanderille, marko[at]fme.fi.

- jätä myyntipaikkahakemus
- jätä ruokamyyntipaikkahakemus

TALKOOTYÖ
Tuska-festivaalille haetaan vapaaehtoisia talkoolaisia ennen festivaalia tapahtuvaan rakennustyöhön, tapahtumanaikaiseen festivaalityöhön sekä tapahtuman jälkeiseen purkuun. Talkoolaisiksi hakevien tulee olla 18 vuotta täyttäneitä ja suomalaisen sosiaaliturvatunnuksen omaavia, reippaita ja motivoituneita tyyppejä. HUOM! Talkoolaisen tulee sitoutua vähintään KAHTEEN (2) noin 10 tunnin kestoiseen talkootyöpäivään edellä mainittuina ajankohtina.

Jätä sähköinen talkoolaishakemus viimeistään maanantaina 2.6.2014. Kaikille talkoolaiseksi hakeneille vastataan.

TUSKA-APPSIT 2013
Tuskan älypuhelinsovellukset ovat ladattavissa alla olevista linkeistä:
iOS
Windows Phone
Android
Nokia Symbian
Meego

FESTIVAALIALUE
Tuska-festivaalialueen aukioloajat ja päiväkohtaiset aikataulut vuodelle 2014 päivitetään tänne touko-kesäkuussa 2014.


LIPUT JA RANNEKKEET


Katso lisäinfot ja hinnat Tuskan nettisivujen kohdasta LIPUT.

HUOM! Festivaalin ohjelmistoon saattaa tulla muutoksia festivaaliorganisaatiosta riippumattomista syistä. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan välittömästi. Festivaalien yleisen käytännön mukaisesti festivaalilippuja ei voi palauttaa, eikä niistä saa hyvitystä tällaisten ohjelmanmuutosten johdosta.

HYVÄ TIETÄÄ A - ÖALEPA-KONTTI
Alepan festarikontista saat syötävää ja juotavaa tuttuun Alepa-hintaan!
Kontti on satamakontista tehty pieni Alepa-myymälä, jossa myydään tapahtuman aikana mm.
    - virvoitusjuomia (limut, lähdevedet, mehut)
    - kolmioleipiä, täytettyjä patonkeja, wrappejä, salaattiannoksia
    - einespizzoja ja hampurilaisia (lämmitysmahdollisuus mikrossa)
    - jäätelöitä
    - välipalatuotteita (snacksit, jogurtit, vanukkaat)
    - makeisia
    - tupakkatuotteita
    - aurinkorasvaa, sadetakkeja, paristoja jne.
    - kontissa ei myydä alkoholijuomia
Kontissa kaikki tuotteet myydään normaaliin Alepa-hintaan. Nopein ja varmin tapa varmistaa sujuva asiointi on ottaa mukaan käteistä rahaa. Alepa-kontissa käyvät maksuvälineinä myös kortit (pankki-, luotto- ja Electron), mutta mahdollisten maksuliikenneruuhkien takia maksukorttien läpimenoa ei voida tapahtumassa taata.  

ALKOHOLI JA OMAT JUOMAT


Omien alkoholijuomien tuominen tapahtumaan on kielletty. Portilla suoritetaan laukkutarkastus.

Tapahtumaan saa tuoda yhden (1) läpinäkyvän, avaamattoman muovipullon alkoholitonta juomaa tai tyhjän, läpinäkyvän, muovisen juomavesipullon per asiakas. Suurin sallittu pullokoko on 1,5 litraa. Kaikki pullot tarkistetaan portilla ja järjestyksenvalvojilla on täysi oikeus käyttää omaa harkintaansa ja kieltää epämääräisten juomapullojen viemisen festivaalialueelle.

APTEEKKI

Lähin apteekki löytyy Sörnäisistä, osoitteesta Hämeentie 58 00500 Helsinki.
Yliopiston apteekki Mannerheimintie 96:ssa Töölössä on auki 24h.ELÄKELÄISET

Yli 65-vuotiaat pääsevät alueelle ilmaiseksi sisään.

ENSIAPU & SAIRAALAT

Alueella on ensiapupiste, josta saa aukioloaikojen puitteissa hoitoa. Alueen ollessa kiinni ja vamman ollessa vakava kannattaa ottaa yhteyttä Terveyspalvelujen neuvontaan, puh. 09 100 23.

JATKOKLUBIT

Tuskan virallisten jatkoklubien infot ja aikataulut löytyvät Klubit-sivulta.

JUOMAVESI

Alueella on useita juomavesipisteitä yleisölle. Ne on merkitty alueen pohjakarttaan vaaleansinisellä pisaran kuvalla.

LAPSET

Alle 12-vuotiaat pääsevät alueelle sisään omalla lipulla vain vastuuntuntoisen ja -kuntoisen lipullisen vanhemman seurassa. Alle 7v. lapset pääsevät alueelle ilmaiseksi lipullisen vanhemman seurassa. Emme suosittele pienten lasten alueelle tuomista. Muista suojata lasten(kin) kuulo.

Trivago hotellihakuLEIRINTÄ

Tuskassa ei ole "omia" majoitusjärjestelyjä. Linkkejä halpoihin hotelleihin löytyy mm. TÄSTÄ LINKISTÄ

 ja trivago -hotellihausta.
Ainoa lähistöllä oleva leirintäalue sijaitsee Rastilassa metroaseman vieressä, liikkuminen sinne Suvilahdesta metrolla Kalasataman asemalta on kätevää ja metromatka kestää n. 12 minuuttia. Leirintäalue on Helsingin kaupungin liikuntaviraston ylläpitämä ja siten avoinna kaikille. Alueelta voi toki lentää kesken juhlan ulos, jos onnistuu käyttäytymään liian huonosti.

LIIKUNTA- JA NÄKÖRAJOITTEISET

Saattaja pääsee pyörätuolilla liikkuvan tai näkövammaisen lipullisen asiakkaan mukana ilmaiseksi sisään. Isojen ulkolavojen miksaustornien läheisyydessä on pyörätuolikorokkeet. Suvilahden tapahtuma-alueesta pyritään tekemään mahdollisimman esteetön pyörätuoli-asiakkaille.

LÖYTÖTAVARAT

Juhlan aikana kadonneita tavaroitaan kannattaa kysellä narikasta. Mikäli joku löytää alueelta jotain arvokkaan oloista, voi tavaran toimittaa lähimmälle järjestyksenvalvojalle. Festivaalin narikkaan jääneet löytötavarat on toimitettu Pasilan poliisitalon löytötavaratoimistoon.

NARIKKA / TAVARANSÄILYTYS

Alueella on maksullinen narikka. Tilan ahtauden takia emme kuitenkaan voi säilöä narikassa rinkkoja tai muita isoja laukkuja.

NIMIKIRJOITUKSET
Ulkolavojen läheisyydessä on nimikirjoituspiste, jonne pyrimme saamaan mahdollisimman monet artistit käymään. Lopullinen päätös siitä koska ja kuinka kauan, on aina yhtyeen. Juontajat ilmoittavat aikataulusta juonnoissaan ja pisteen luona on infotaulu, jossa on tietoa ajoista. Nimikirjoituspisteen tarjoaa www.emp.fi.

PULLONKERÄYS JA KIERRÄTYS

Jos ostat alkoholitonta juomaa pulloissa myyntipisteistä, niin huomioithan että festivaalilla on edelleen oma pullonkeräysjärjestelmänsä. Strategisissa paikoissa on kyltein merkittyjä astioita, joihin toivomme asiakkaiden laittavan tyhjät pullonsa. Myös muuta jätettä pyritään mahdollisuuksien rajoissa kierrättämään. Jäteastioita löytyy keskitetysti useammasta kohtaa festivaalialuetta. Lajittelethan jätteesi oikeisiin jäteastioihin, kiitos!

PYSÄKÖINTI

Pysäköinti Helsingissä on maksullista. Festivaalilla ei ole tarjota parkkipaikkoja asiakkaille.RETKITUOLIT

Retkituolit on sallittuja festivaalialueella, sen reuna-alueilla - mutta EI esiintymislavojen edessä (samat suoja-alueet, kuin tupakointikiellossa, kts. aluekartta, julkaistaan pian). Järjestyksenvalvojat valvovat retkituolien käyttöä ja voivat tarvittaessa pyytää siirtymään tuolien kanssa syrjemmälle turvallisuussyistä. Mikäli retkituolien käytöstä tulee ongelmia, voivat järjestyksenvalvojat myös puuttua niiden käyttöön kesken tapahtuman. Suosittelemme ensisijaisesti muunlaisten, esim. vaahtomuovisten istuinalustojen, käyttöä.

TAKSI

Helsingin taksin numero on 0100 0700. Kovasen taksipalveluita voi myös kysellä numerosta 0200 6060. Taxi Kajonin autoja voi tiedustella numerosta 0100 70 70.

TALLENNUS

Taskukameralla kuvaaminen on alueella sallittua. Kaikenlaisten ammattimaisten järjestelmäkameroiden, video- ja muiden nauhurien tuonti alueelle on kuitenkin kielletty.

TUPAKOINTI

Uuden tupakkalain mukaan tupakointi on kielletty festivaalialueen esitysten seuraamiseen välittömästi tarkoitetuissa tiloissa / alueilla, joissa osallistujat oleskelevat paikoillaan. Tästä syystä tupakointi kaikkien esiintymislavojen välittömässä läheisyydessä on kielletty. Savuttomat alueet merkitään festivaalin pohjakarttaan. Sisätilat ja teltat ovat luonnollisesti savuttomia. Muualla festivaalin ulkoalueilla saa kyllä röyhytellä mielin määrin, kunhan ottaa muut huomioon.

TURVALLISUUS
Kaikenmoinen koristautuminen on erittäin suotavaa, kunhan otatte huomioon asusteidenne turvallisuuden. Eturivissä ryysiessänne saatatte vahingoittaa kanssajuhlijaa naularannekeellanne. Festivaalialueen portilla järjestyksenvalvojat tarkistavat ulkoasunne ja poistavat kaiken vaaralliseksi kokemansa, esimerkiksi nauloista tehdyt rannekkeet. Asustautumisessa onkin syytä ottaa käyttöön terve maalaisjärki.

Muita kiellettyjä esineitä festivaalialueella ovat (terä)aseet, lasipullot, purkit, alumiinitölkit, järjestelmäkamerat, nauhurit sekä sateenvarjot ja kaikki vaarallisiksi luokiteltavat esineet. Järjestyksenvalvojat tekevät portilla sisääntulijoille tarkastuksen näiden esineiden poissulkemiseksi.

Mikäli kuitenkin mukananne on jotain vaaralliseksi katsottavaa, festivaalialueen portilla on narikka, johon voitte tavaranne jättää.
Ethän myöskään tuo lemmikkieläimiä alueelle, festivaali ei ole niille oikea paikka.

Taskukameralla kuvaaminen on alueella sallittua. Kaikenlaisten ammattimaisten järjestelmäkameroiden, video- ja muiden nauhurien tuonti alueelle on kuitenkin kielletty.

Avotulen teko alueella on kielletty, joten esim. kertakäyttögrillien tuominen alueelle on kielletty.

MIKÄLI SINULLE TULEE EPÄSELVYYKSIÄ JOSTAKIN KÄYTÄNNÖN ASIASTA ALUEELLA, KÄÄNNY ROHKEASTI JÄRJESTYKSENVALVOJIEN PUOLEEN!


Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään. Tarkennettua infoa lisätään näille sivuille talven ja kevään kuluessa.