Alice Cooper Sabaton In Flames Lamb Of God
Opeth Exodus Amorphis Stratovarius
AND MOKOMA ARCHITECTS LOUDNESS BLOODBATH NE OBLIVISCARIS
ENFORCER AT THE HOLLOW TRYER EINHERJER BLUES PILLS WARMEN
THE SIRENS THE SWORD GHOST BRIGADE KROKODIL BOMBUS
ALFAHANNE ATOMIROTTA DR. LIVING DEAD! MORBID EVILS
FORESEEN DEATH TOLL 80K KYLMÄ SOTA RED MOON ARCHITECT
APINA ADAMANTRA DARK SIDE OF THE MIME PLUS MORESuvilahti, Helsinki 26.6.-28.6.2015


YLEISINFOJA

Tuska-Festivaalin järjestää Finnish Metal Events Oy.

MYYNTIPAIKAT
Myyntipaikkahaku 2015 on avoinna maaliskuun loppuun saakka. Täytä sähköinen hakemuslomake oheisista linkeistä: 
- hakemus RUOKAMYYJILLE
- hakemus TUOTEMYYJILLE

TALKOOTYÖ
Tuska-festivaali 2015 talkoolaishaku on nyt avattu ja on käynnissä huhtikuun loppuun saakka. Voit käydä täyttämässä hakemuslomakkeen TÄÄLLÄ Huom! Talkoolaisena sinun tulee olla 18 vuotta täyttänyt sekä sitoutunut työskentelemään vähintään kaksi kokonaista työpäivää. Lisätietoja talkootyöstä saa sähköpostitse talkoovastaavalta aalto [at] fme.fi

TUSKA-APPSIT 2015
Tuskan älypuhelinsovellukset julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

FESTIVAALIALUE
Tuskan festivaalialue sijaitsee Suvilahden tapahtumakentällä. Yleisöporttia lähinnä oleva osoite on Parrukatu 2-4, 00540 Helsinki.Alueelle on vain yksi yleisön sisääntuloportti, jossa on useampia kaistoja. Huomioikaa, että lipunluku- ja rannekekäytännöistä johtuen jonotusajat saattavat olla perjantaina verraten pitkiä.

Festivaalin yleisöpääportti on Parrukadulla, Hanasaaren voimalaitoksen puolella festivaalialuetta. Parrukadulle pääsee Sörnäisten Rantatien puolelta, ABC-huoltoaseman risteyksestä. Paikalle kannattaa saapua julkisilla kulkuneuvoilla: metrolla Sörnäisten asemalle tai raitiovaunulla ”Kurviin” eli Vilhonvuoreen (raitiovaunut 6, 7A/7B, 8). Helsingin Rautatientorilta pääsee Suvilahteen myös esim. bussilla nro. 68.

Joukkoliikenteen aikataulut löytyvät osoitteesta www.hsl.fi.

Festivaalialueen läheisyydessä ei ole parkkitilaa autoille. Polkupyörät voi jättää pääportin läheisyydessä olevaan Fillariparkkiin, joka ei ole vartioitu.

HYVÄ TIETÄÄ A - ÖALEPA-KONTTI
Alepan festarikontista saat syötävää ja juotavaa tuttuun Alepa-hintaan!
Kontti on satamakontista tehty pieni Alepa-myymälä, jossa myydään tapahtuman aikana mm.
    - virvoitusjuomia (limut, lähdevedet, mehut)
    - kolmioleipiä, täytettyjä patonkeja, wrappejä, salaattiannoksia
    - einespizzoja ja hampurilaisia (lämmitysmahdollisuus mikrossa)
    - jäätelöitä
    - välipalatuotteita (snacksit, jogurtit, vanukkaat)
    - makeisia
    - tupakkatuotteita
    - aurinkorasvaa, sadetakkeja, paristoja jne.
    - kontissa ei myydä alkoholijuomia
Kontissa kaikki tuotteet myydään normaaliin Alepa-hintaan. Nopein ja varmin tapa varmistaa sujuva asiointi on ottaa mukaan käteistä rahaa. Alepa-kontissa käyvät maksuvälineinä myös kortit (pankki-, luotto- ja Electron), mutta mahdollisten maksuliikenneruuhkien takia maksukorttien läpimenoa ei voida tapahtumassa taata.  

ALKOHOLI JA OMAT JUOMAT


Omien alkoholijuomien tuominen tapahtumaan on kielletty. Portilla suoritetaan laukkutarkastus.

Tapahtumaan saa tuoda yhden (1) läpinäkyvän, avaamattoman muovipullon alkoholitonta juomaa tai tyhjän, läpinäkyvän, muovisen juomavesipullon per asiakas. Suurin sallittu pullokoko on 1,5 litraa. Kaikki pullot tarkistetaan portilla ja järjestyksenvalvojilla on täysi oikeus käyttää omaa harkintaansa ja kieltää epämääräisten juomapullojen viemisen festivaalialueelle.

APTEEKKI

Lähin apteekki löytyy Sörnäisistä, osoitteesta Hämeentie 58 00500 Helsinki.
Yliopiston apteekki Mannerheimintie 96:ssa Töölössä on auki 24h.ELÄKELÄISET

Yli 65-vuotiaat pääsevät alueelle ilmaiseksi sisään.

ENSIAPU & SAIRAALAT

Alueella on ensiapupiste, josta saa aukioloaikojen puitteissa hoitoa. Alueen ollessa kiinni ja vamman ollessa vakava kannattaa ottaa yhteyttä Terveyspalvelujen neuvontaan, puh. 09 100 23.

JATKOKLUBIT

Tuskan virallisten jatkoklubien infot julkistetaan lähempänä tapahtumaa.

JUOMAVESI

Alueella on useita juomavesipisteitä yleisölle. Ne on merkitty alueen pohjakarttaan vaaleansinisellä pisaran kuvalla.

LAPSET

Alle 12-vuotiaat pääsevät alueelle sisään omalla lipulla vain vastuuntuntoisen ja -kuntoisen lipullisen vanhemman seurassa. Alle 7v. lapset pääsevät alueelle ilmaiseksi lipullisen vanhemman seurassa. Emme suosittele pienten lasten alueelle tuomista. Muista suojata lasten(kin) kuulo.

Trivago hotellihakuLEIRINTÄ

Tuskassa ei ole "omia" majoitusjärjestelyjä. Linkkejä halpoihin hotelleihin löytyy mm. TÄSTÄ LINKISTÄ

 ja trivago -hotellihausta.
Ainoa lähistöllä oleva leirintäalue sijaitsee Rastilassa metroaseman vieressä, liikkuminen sinne Suvilahdesta metrolla Sörnäisten tai Kalasataman asemalta on kätevää ja metromatka kestää n. 12 minuuttia. Leirintäalue on Helsingin kaupungin liikuntaviraston ylläpitämä ja siten avoinna kaikille. Alueelta voi toki lentää kesken juhlan ulos, jos onnistuu käyttäytymään liian huonosti.

LIIKUNTA- JA NÄKÖRAJOITTEISET

Saattaja (1 hlö) pääsee pyörätuolilla liikkuvan tai näkövammaisen lipullisen asiakkaan mukana ilmaiseksi sisään. Isojen ulkolavojen miksaustornien läheisyydessä on pyörätuolikorokkeet. Suvilahden tapahtuma-alueesta pyritään tekemään mahdollisimman esteetön pyörätuoli-asiakkaille.

LÖYTÖTAVARAPISTE
Festivaalin löytötavarapiste sijaitsee pääportilla narikan ohessa. Löytötavarapistettä operoi findmee.fi. Mikäli löydät alueelta jotain arvokkaan oloista, voit toimittaa sen löytötavarapisteeseen tai lähimmälle järjestyksenvalvojalle. Jos hukkaat jotain, käy kysymässä sitä löytötavarapisteeltä. Findmee.fi -palveluun listataan kaikki löytötavarat jo tapahtuman aikana, eli niitä voi kysellä findmee.fi -palvelun kautta festivaalin aikana ja myös sen jälkeen.

NARIKKA / TAVARANSÄILYTYS

Festivaalialueen pääportilla on maksullinen narikka. Tilan ahtauden takia emme kuitenkaan voi säilöä narikassa rinkkoja tai muita isoja laukkuja. Isot laukut voi säilöä Helsingin rautatieaseman tavarasäilytyksessä.

NIMIKIRJOITUKSET
Vuoden 2015 nimikirjoitussessiot julkaistaan lähempänä tapahtumaa. 

PULLONKERÄYS JA KIERRÄTYS

Jos ostat alkoholitonta juomaa pulloissa myyntipisteistä, niin huomioithan että festivaalilla on edelleen oma pullonkeräysjärjestelmänsä. Strategisissa paikoissa on kyltein merkittyjä astioita, joihin toivomme asiakkaiden laittavan tyhjät pullonsa. Myös muuta jätettä pyritään mahdollisuuksien rajoissa kierrättämään. Jäteastioita löytyy keskitetysti useammasta kohtaa festivaalialuetta. Lajittelethan jätteesi oikeisiin jäteastioihin, kiitos!

PYSÄKÖINTI

Pysäköinti Helsingissä on maksullista. Festivaalilla ei ole tarjota parkkipaikkoja asiakkaille.RETKITUOLIT

Retkituolit on sallittuja festivaalialueella, sen reuna-alueilla - mutta EI esiintymislavojen edessä (samat suoja-alueet, kuin tupakointikiellossa, kts. aluekartta, julkaistaan pian). Järjestyksenvalvojat valvovat retkituolien käyttöä ja voivat tarvittaessa pyytää siirtymään tuolien kanssa syrjemmälle turvallisuussyistä. Mikäli retkituolien käytöstä tulee ongelmia, voivat järjestyksenvalvojat myös puuttua niiden käyttöön kesken tapahtuman. Suosittelemme ensisijaisesti muunlaisten, esim. vaahtomuovisten istuinalustojen, käyttöä.

TAKSI

Helsingin taksin numero on 0100 0700. Kovasen taksipalveluita voi myös kysellä numerosta 0200 6060. Taxi Kajonin autoja voi tiedustella numerosta 0100 70 70.

TALLENNUS

Taskukameralla kuvaaminen on alueella sallittua. Kaikenlaisten ammattimaisten järjestelmäkameroiden, video- ja muiden nauhurien tuonti alueelle on kuitenkin kielletty.

TUPAKOINTI

Tupakkalain mukaan tupakointi on kielletty festivaalialueen esitysten seuraamiseen välittömästi tarkoitetuissa tiloissa / alueilla, joissa osallistujat oleskelevat paikoillaan. Tästä syystä tupakointi kaikkien esiintymislavojen välittömässä läheisyydessä on kielletty. Savuttomat alueet merkitään festivaalin pohjakarttaan. Sisätilat ovat luonnollisesti savuttomia. Muualla festivaalin ulkoalueilla saa kyllä röyhytellä mielin määrin, kunhan ottaa muut huomioon.

TURVALLISUUS
Kaikenmoinen koristautuminen on erittäin suotavaa, kunhan otatte huomioon asusteidenne turvallisuuden. Eturivissä ryysiessänne saatatte vahingoittaa kanssajuhlijaa naularannekeellanne. Festivaalialueen portilla järjestyksenvalvojat tarkistavat ulkoasunne ja poistavat kaiken vaaralliseksi kokemansa, esimerkiksi nauloista tehdyt rannekkeet. Asustautumisessa onkin syytä ottaa käyttöön terve maalaisjärki.

Muita kiellettyjä esineitä festivaalialueella ovat (terä)aseet, lasipullot, purkit, alumiinitölkit, järjestelmäkamerat, nauhurit sekä sateenvarjot ja kaikki vaarallisiksi luokiteltavat esineet. Järjestyksenvalvojat tekevät portilla sisääntulijoille tarkastuksen näiden esineiden poissulkemiseksi.

Mikäli kuitenkin mukananne on jotain vaaralliseksi katsottavaa, festivaalialueen portilla on narikka, johon voitte tavaranne jättää.
Ethän myöskään tuo lemmikkieläimiä alueelle, festivaali ei ole niille oikea paikka.

Taskukameralla kuvaaminen on alueella sallittua. Kaikenlaisten ammattimaisten järjestelmäkameroiden, video- ja muiden nauhurien tuonti alueelle on kuitenkin kielletty.

Avotulen teko alueella on kielletty, joten esim. kertakäyttögrillien tuominen alueelle on kielletty.

MIKÄLI SINULLE TULEE EPÄSELVYYKSIÄ JOSTAKIN KÄYTÄNNÖN ASIASTA ALUEELLA, KÄÄNNY ROHKEASTI JÄRJESTYKSENVALVOJIEN PUOLEEN!


Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään. Tarkennettua infoa lisätään näille sivuille talven ja kevään kuluessa.