Emperor Anthrax Dimmu Borgir
Children Of Bodom Satyricon
Bring Me The Horizon
Neurosis Carcass Stone

YLEISINFOJA

Tuska-Festivaalin järjestää Finnish Metal Events Oy.

MYYNTIPAIKAT
Kaikki myyntipaikat Tuska 2014 -tapahtumaan on varattu.

TALKOOTYÖ
Tuska-festivaali 2014 talkoolaishaku on nyt päättynyt. Kiitämme kaikkia talkoolaiseksi hakeneita. Teitä oli runsas joukko!  

TUSKA-APPSIT 2014
Tuskan älypuhelinsovellukset ovat ladattavissa alla olevista linkeistä:
iOS
Windows Phone
Android

Myös Jolla / Sailfish -käyttäjille löytyy omansa.

FESTIVAALIALUE

Tuska Suvilahti 2014

Avaa kartta
    

Tuskan festivaalialue sijaitsee Suvilahden tapahtumakentällä. Yleisöporttia lähinnä oleva osoite on Parrukatu 2-4, 00540 Helsinki.Tuskan festivaalialue on auki seuraavasti:
pe 27.6. 14:00-23:00
la 28.6. 13:00-23:00
su 29.6. 14:00-22:00

Alueelle on vain yksi yleisön sisääntuloportti, jossa on useampia kaistoja. Huomioikaa, että lipunluku- ja rannekekäytännöistä johtuen jonotusajat saattavat olla perjantaina verraten pitkiä.

Festivaalin yleisöpääportti on viime vuoden tapaan Parrukadulla, Hanasaaren voimalaitoksen puolella festivaalialuetta. Parrukadulle pääsee Sörnäisten Rantatien puolelta, ABC-huoltoaseman risteyksestä. Paikalle kannattaa saapua julkisilla kulkuneuvoilla: metrolla Sörnäisten asemalle tai raitiovaunulla ”Kurviin” eli Vilhonvuoreen (raitiovaunut 6, 7A/7B, 8). Helsingin Rautatientorilta pääsee Suvilahteen myös esim. bussilla nro. 68.

Joukkoliikenteen aikataulut löytyvät osoitteesta www.hsl.fi.

Festivaalialueen läheisyydessä ei ole parkkitilaa autoille. Polkupyörät voi jättää pääportin läheisyydessä olevaan Fillariparkkiin, joka ei ole vartioitu.

LIPUT RANNEKKEET JA TURBO-VIPIT
Tuska 2014 -liput ovat myynnissä Tiketin verkostossa, www.tiketti.fi.

Ennakkolippujen hinnat:
Kolmen päivän lippu alkaen 122 € (119 € + Tiketin palvelumaksu 3 €)
Kahden päivän lippu alkaen 98 € (95 € + Tiketin palvelumaksu 3 €)
Yhden päivän lippu alkaen 71 € (68 € + Tiketin palvelumaksu 3 €)

Liput portilta (mikäli jäljellä):
Kolmen päivän lippu 135 €  
Kahden päivän lippu 105 €
Yhden päivän lippu 75 €

Kaikki 3:n päivän liput vaihdetaan RANNEKKEISIIN, joilla pääsee halutessaan ulos festivaalialueelta kesken päivän.

Rannekkeiden ennakkovaihto on nyt käynnissä TUSKA-KISKAlla, Helsingin keskustan Lasipalatsin aukiolla. Rannekkeita voi vaihtaa ennakkoon KISKAlla 12:00-18:00 torstaihin 26.6. asti. Perjantaina 27.6. klo 13:00 alkaen rannekkeita voi vaihtaa festivaalin porteilla, osoitteessa parrukatu 2-4.

3:n päivän rannekkeella voi poistua alueelta ja palata sinne kesken festivaalipäivien. Yhden ja kahden päivän lippuja ei vaihdeta rannekkeisiin, niillä siis vain kerran päivässä sisään. Suosittelemme vaihtamaan 3:n päivän lipun rannekeeseen jo ennen festivaalia, näin jonot festivaalipäivinä ovat pienemmät.

TUSKA TURBO VIP –paketit
3 päivää alkaen 253,50 € (250 € + Tiketin palvelumaksu 3,5 €)
1 päivä alkaen 153,50 € (150 € + Tiketin palvelumaksu 3,5 €)

VIP-pakettiin kuuluu:
- TUSKA 2014 VIP-passi, kaulanauha ja ranneke (lippu vaihdetaan passiin ja rannekkeeseen festivaalin pääportin VIP-pisteellä)
- Sisäänkäynti pääporteista omaa VIP-kaistaa festivaalilalueelle (passilla pääsee kulkemaan omasta portista koko päivän)
- Pääsy erilliselle VIP-alueelle festivaalialueen sisällä
- VIP-alueen palvelut (Ravintola A-oikeuksin isossa teltassa, mukava terassialue sekä erilliset saniteettitilat)
- Yksi lämmin ateria VIP-teltassa per passin oikeuttama päivä. Tsekkaa menu LIPUT-sivulta, sieltä TUSKA TURBO VIP -kohdasta.

HUOM! KAIKKI VIP-PAKETIT OVAT K-18

HUOM! Festivaalin ohjelmistoon saattaa tulla muutoksia festivaaliorganisaatiosta riippumattomista syistä. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan välittömästi. Festivaalien yleisen käytännön mukaisesti festivaalilippuja ei voi palauttaa, eikä niistä saa hyvitystä tällaisten ohjelmanmuutosten johdosta.

HYVÄ TIETÄÄ A - ÖALEPA-KONTTI
Alepan festarikontista saat syötävää ja juotavaa tuttuun Alepa-hintaan!
Kontti on satamakontista tehty pieni Alepa-myymälä, jossa myydään tapahtuman aikana mm.
    - virvoitusjuomia (limut, lähdevedet, mehut)
    - kolmioleipiä, täytettyjä patonkeja, wrappejä, salaattiannoksia
    - einespizzoja ja hampurilaisia (lämmitysmahdollisuus mikrossa)
    - jäätelöitä
    - välipalatuotteita (snacksit, jogurtit, vanukkaat)
    - makeisia
    - tupakkatuotteita
    - aurinkorasvaa, sadetakkeja, paristoja jne.
    - kontissa ei myydä alkoholijuomia
Kontissa kaikki tuotteet myydään normaaliin Alepa-hintaan. Nopein ja varmin tapa varmistaa sujuva asiointi on ottaa mukaan käteistä rahaa. Alepa-kontissa käyvät maksuvälineinä myös kortit (pankki-, luotto- ja Electron), mutta mahdollisten maksuliikenneruuhkien takia maksukorttien läpimenoa ei voida tapahtumassa taata.  

ALKOHOLI JA OMAT JUOMAT


Omien alkoholijuomien tuominen tapahtumaan on kielletty. Portilla suoritetaan laukkutarkastus.

Tapahtumaan saa tuoda yhden (1) läpinäkyvän, avaamattoman muovipullon alkoholitonta juomaa tai tyhjän, läpinäkyvän, muovisen juomavesipullon per asiakas. Suurin sallittu pullokoko on 1,5 litraa. Kaikki pullot tarkistetaan portilla ja järjestyksenvalvojilla on täysi oikeus käyttää omaa harkintaansa ja kieltää epämääräisten juomapullojen viemisen festivaalialueelle.

APTEEKKI

Lähin apteekki löytyy Sörnäisistä, osoitteesta Hämeentie 58 00500 Helsinki.
Yliopiston apteekki Mannerheimintie 96:ssa Töölössä on auki 24h.BIO-LUVIL BLACK -FESTIVAALIPESULA
Myös tänä vuonna voit pesettää erityisesti mustat vaatteesi Bio-Luvil Blackin pesulapisteellä, Kattilahallin kupeessa.

ELÄKELÄISET

Yli 65-vuotiaat pääsevät alueelle ilmaiseksi sisään.

ENSIAPU & SAIRAALAT

Alueella on ensiapupiste, josta saa aukioloaikojen puitteissa hoitoa. Alueen ollessa kiinni ja vamman ollessa vakava kannattaa ottaa yhteyttä Terveyspalvelujen neuvontaan, puh. 09 100 23.

JATKOKLUBIT

Tuskan virallisten jatkoklubien infot ja aikataulut löytyvät KLUBIT-sivulta.

JUOMAVESI

Alueella on useita juomavesipisteitä yleisölle. Ne on merkitty alueen pohjakarttaan vaaleansinisellä pisaran kuvalla.

LAPSET

Alle 12-vuotiaat pääsevät alueelle sisään omalla lipulla vain vastuuntuntoisen ja -kuntoisen lipullisen vanhemman seurassa. Alle 7v. lapset pääsevät alueelle ilmaiseksi lipullisen vanhemman seurassa. Emme suosittele pienten lasten alueelle tuomista. Muista suojata lasten(kin) kuulo.

Trivago hotellihakuLEIRINTÄ

Tuskassa ei ole "omia" majoitusjärjestelyjä. Linkkejä halpoihin hotelleihin löytyy mm. TÄSTÄ LINKISTÄ

 ja trivago -hotellihausta.
Ainoa lähistöllä oleva leirintäalue sijaitsee Rastilassa metroaseman vieressä, liikkuminen sinne Suvilahdesta metrolla Sörnäisten tai Kalasataman asemalta on kätevää ja metromatka kestää n. 12 minuuttia. Leirintäalue on Helsingin kaupungin liikuntaviraston ylläpitämä ja siten avoinna kaikille. Alueelta voi toki lentää kesken juhlan ulos, jos onnistuu käyttäytymään liian huonosti.

LIIKUNTA- JA NÄKÖRAJOITTEISET

Saattaja (1 hlö) pääsee pyörätuolilla liikkuvan tai näkövammaisen lipullisen asiakkaan mukana ilmaiseksi sisään. Isojen ulkolavojen miksaustornien läheisyydessä on pyörätuolikorokkeet. Suvilahden tapahtuma-alueesta pyritään tekemään mahdollisimman esteetön pyörätuoli-asiakkaille.

LÖYTÖTAVARAPISTE
Festivaalin löytötavarapiste sijaitsee pääportilla narikan ohessa. Löytötavarapistettä operoi findmee.fi. Mikäli löydät alueelta jotain arvokkaan oloista, voit toimittaa sen löytötavarapisteeseen tai lähimmälle järjestyksenvalvojalle. Jos hukkaat jotain, käy kysymässä sitä löytötavarapisteeltä. Findmee.fi -palveluun listataan kaikki löytötavarat jo tapahtuman aikana, eli niitä voi kysellä findmee.fi -palvelun kautta festivaalin aikana ja myös sen jälkeen.

NARIKKA / TAVARANSÄILYTYS

Festivaalialueen pääportilla on maksullinen narikka. Tilan ahtauden takia emme kuitenkaan voi säilöä narikassa rinkkoja tai muita isoja laukkuja. Isot laukut voi säilöä Helsingin rautatieaseman tavarasäilytyksessä.

NIMIKIRJOITUKSET
Ulkolavojen läheisyydessä on nimikirjoituspiste, jonne pyrimme saamaan mahdollisimman monet artistit käymään. Lopullinen päätös siitä koska ja kuinka kauan, on aina yhtyeen. Juontajat ilmoittavat aikataulusta juonnoissaan ja pisteen luona on infotaulu, jossa on tietoa ajoista. Nimikirjoituspisteen tarjoaa www.emp.fi. Ohessa vuoden 2014 nimmarointiaikataulu.

Perjantai 27.6.
Carcass n. klo: 15:40
Dimmu Borgir n. klo: 17:30
Children Of Bodom n. klo: 19:50

Lauantai 28.6.
Turmion Kätilöt n. klo: 14:50
Stone n. klo: 16:45
Anthrax n. klo: 18:00
Tankard n. klo: 19:45

Sunnuntai 29.6.
Orphaned Land n. klo: 14:40
Emperor n. klo: 16:30
Insomnium n. klo: 18:40

PANTTIJÄRJESTELMÄ
Tuskan anniskelualueella on käytössä kierrätystä kannustava panttijärjestelmä:
Juomien hintaan lisätään 1eur tölkki/mukipantti,
sen saa takaisin panttipisteestä tai tiskiltä tyhjää & ehjää tölkkiä/mukia vastaan.

Pantti peritään tölkeistä, kovamuovisista tuopeista, mukeista ja viinilaseista
sekä kaikista muista pulloista, paitsi vesipulloista.

PULLONKERÄYS JA KIERRÄTYS


Jos ostat alkoholitonta juomaa pulloissa myyntipisteistä, niin huomioithan että festivaalilla on edelleen oma pullonkeräysjärjestelmänsä. Strategisissa paikoissa on kyltein merkittyjä astioita, joihin toivomme asiakkaiden laittavan tyhjät pullonsa. Myös muuta jätettä pyritään mahdollisuuksien rajoissa kierrättämään. Jäteastioita löytyy keskitetysti useammasta kohtaa festivaalialuetta. Lajittelethan jätteesi oikeisiin jäteastioihin, kiitos!

PYSÄKÖINTI

Pysäköinti Helsingissä on maksullista. Festivaalilla ei ole tarjota parkkipaikkoja asiakkaille.RETKITUOLIT

Retkituolit on sallittuja festivaalialueella, sen reuna-alueilla - mutta EI esiintymislavojen edessä (samat suoja-alueet, kuin tupakointikiellossa, kts. aluekartta, julkaistaan pian). Järjestyksenvalvojat valvovat retkituolien käyttöä ja voivat tarvittaessa pyytää siirtymään tuolien kanssa syrjemmälle turvallisuussyistä. Mikäli retkituolien käytöstä tulee ongelmia, voivat järjestyksenvalvojat myös puuttua niiden käyttöön kesken tapahtuman. Suosittelemme ensisijaisesti muunlaisten, esim. vaahtomuovisten istuinalustojen, käyttöä.

TAKSI

Helsingin taksin numero on 0100 0700. Kovasen taksipalveluita voi myös kysellä numerosta 0200 6060. Taxi Kajonin autoja voi tiedustella numerosta 0100 70 70.

TALLENNUS

Taskukameralla kuvaaminen on alueella sallittua. Kaikenlaisten ammattimaisten järjestelmäkameroiden, video- ja muiden nauhurien tuonti alueelle on kuitenkin kielletty.

TUPAKOINTI

Tupakkalain mukaan tupakointi on kielletty festivaalialueen esitysten seuraamiseen välittömästi tarkoitetuissa tiloissa / alueilla, joissa osallistujat oleskelevat paikoillaan. Tästä syystä tupakointi kaikkien esiintymislavojen välittömässä läheisyydessä on kielletty. Savuttomat alueet merkitään festivaalin pohjakarttaan. Sisätilat ovat luonnollisesti savuttomia. Muualla festivaalin ulkoalueilla saa kyllä röyhytellä mielin määrin, kunhan ottaa muut huomioon.

TURVALLISUUS
Kaikenmoinen koristautuminen on erittäin suotavaa, kunhan otatte huomioon asusteidenne turvallisuuden. Eturivissä ryysiessänne saatatte vahingoittaa kanssajuhlijaa naularannekeellanne. Festivaalialueen portilla järjestyksenvalvojat tarkistavat ulkoasunne ja poistavat kaiken vaaralliseksi kokemansa, esimerkiksi nauloista tehdyt rannekkeet. Asustautumisessa onkin syytä ottaa käyttöön terve maalaisjärki.

Muita kiellettyjä esineitä festivaalialueella ovat (terä)aseet, lasipullot, purkit, alumiinitölkit, järjestelmäkamerat, nauhurit sekä sateenvarjot ja kaikki vaarallisiksi luokiteltavat esineet. Järjestyksenvalvojat tekevät portilla sisääntulijoille tarkastuksen näiden esineiden poissulkemiseksi.

Mikäli kuitenkin mukananne on jotain vaaralliseksi katsottavaa, festivaalialueen portilla on narikka, johon voitte tavaranne jättää.
Ethän myöskään tuo lemmikkieläimiä alueelle, festivaali ei ole niille oikea paikka.

Taskukameralla kuvaaminen on alueella sallittua. Kaikenlaisten ammattimaisten järjestelmäkameroiden, video- ja muiden nauhurien tuonti alueelle on kuitenkin kielletty.

Avotulen teko alueella on kielletty, joten esim. kertakäyttögrillien tuominen alueelle on kielletty.

MIKÄLI SINULLE TULEE EPÄSELVYYKSIÄ JOSTAKIN KÄYTÄNNÖN ASIASTA ALUEELLA, KÄÄNNY ROHKEASTI JÄRJESTYKSENVALVOJIEN PUOLEEN!


Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään. Tarkennettua infoa lisätään näille sivuille talven ja kevään kuluessa.